2021. gada 5. februārī veiktie grozījumi MK rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”

Valdība 5. februārī lēma veikt grozījumus Ministru kabineta rīkojumā Nr. 655 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”, pagarinot lielāko daļu šobrīd jau spēkā esošo drošības pasākumu. Ārkārtējā situācija Latvijā pagarināta vēl līdz 6. aprīlim. Grozījumi pieejami šeit.

Valdība arī lēma, ka no 8. februāra klātienē būs iespējamas individuālās konsultācijas skolēniem, kuri ir pakļauti priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskam, 12. klases skolēniem un profesionālās izglītības programmu apguvē to grupu vai kursu audzēkņiem, kuriem 2021. gada pirmajā pusgadā paredzēts kārtot valsts pārbaudes darbus un iegūt atbilstošu profesionālo izglītību. Klātienes nodarbībām notiek tikai pēc pedagoga aicinājuma atbilstoši izglītības iestādē noteiktajai kārtībai, ilgst ne vairāk kā 40 minūtes, nodrošinot, ka skolēns nenonāk saskarsmē ar citiem izglītojamiem un tiek ievērota 2 metru distancēšanās, kā arī konsultācijas laikā pedagogs un skolēns lieto sejas masku.

Sākot ar 8. februāri atsevišķas tirdzniecības vietas būs tiesīgas darboties bez preču grupu ierobežojumiem:

·  grāmatnīcas;

·  veikali, kur tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% no preču sortimenta;

·  veikali, kur tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% no preču sortimenta.

2021.gada 6.februārī spēkā stājās grozījumi Ministru kabineta 2020. gada 9. jūnija noteikumos Nr. 360 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”. Grozījumi pieejami šeit. Grozījumos noteiktas prasības drošai tirdzniecībai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *